POGOJI POSLOVANJA in VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV


Splošni pogoji spletne trgovine hepikids.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).
Splošne in ostale pogoje poslovanja kot upravitelj določa Gregor Vidmar s.p., Ljubeljska 22, 1000 Ljubljana, matična številka: 6217800, davčna številka: 27970949 (v nadaljevanju kot hepikids.si), ki izdelke partnerjev - ponudnikov na spletni strani hepikids.si prodaja v svojem imenu za svoj račun ali preko agencijske pogodbe o trgovskem zastopanju.

S spletno trgovino hepikids.si (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje Gregor Vidmar s.p., Ljubeljska 22, 1000 Ljubljana, matična številka: 6217800, davčna številka: 27970949, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali hepikids.si).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine hepikids.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med hepikids.si in kupcem. Nakupe preko spletne strani hepikids.si smejo opravljati samo osebe, ki so starejše od 18 let. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Zavedati se morate, da je vse, kar boste videli ali prebrali na tej strani zaščiteno kot industrijska lastnina, če ni drugače navedeno. Slike so lastnina podjetja Gregor Vidmar s.p. ali pa ima podjetje za njihovo uporabo dovoljenje. Uporaba vsebin iz spletne trgovine je prepovedana.  Vsaka nepooblaščena uporaba lahko predstavlja kršitev zakonodaje s področja avtorskih pravic, blagovnih znamk, zasebne lastnine in javnega objavljanja ali pa predpisov in zakonov s področja komunikacij.

Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine hepikids.si, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega, video, slikovnega ali zvočnega materiala. Fotografije in dejanski izgled artikla se namreč lahko razlikujejo.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Ponudnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom. hepikids.si navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom. hepikids.si ima pravico da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni Pogoje poslovanja z ažuriranjem te objave.

CENE
Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevne spremembe cen, razen če ni drugače navedeno. Cene veljajo samo za nakup preko spletne trgovine hepikids.si in ne vključujejo dostave. Kljub naporom, da bi zagotovili ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen.  V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Pri vsakem nakupu je mogoče uveljaviti le en popust.

KODA ZA POPUST
Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine hepikids.si in je časovno omejena. V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, a naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

NAROČANJE
Naročanje preko spletne strani hepikids.si poteka 24 ur na dan, vse dni v letu. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupoprodajna pogodba med hepikids.si in kupcem je v spletni trgovini hepikids.si sklenjena v trenutku, ko hepikids.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka se vse cene in sprejeta naročila obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. Hepikids.si si pridržuje pravico do zavrnitve naročila, v primeru da ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti. V primeru predhodnega plačila po predračunu, se kupcu vrne celoten znesek vključno s poštnino, najkasneje v roku 3 dni.

Pri dobavi artiklov, ki jih hepikids.si nima na zalogi v lastnem skladišču, je hepikids.si izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do kupca. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči hepikids.si, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka dveh tednov od dneva oddaje naročila, lahko hepikids.si naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati.  Hepikids.si ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih hepikids.si nima na zalogi v lastnem skladišču, razen v kolikor bi jo podjetje hepikids.si ali oseba, za katero je podjetje odgovorno, povzročilo namenoma ali iz malomarnosti..

NAČINI PLAČILA
Spletna trgovina hepikids.si omogoča naslednje načine plačila:
z gotovino po povzetju (velja Spletna cena)*
z nakazilom na TRR (po ponudbi/predračunu) (velja Spletna cena)**

*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na TRR po ponudbi/predračunu, kjer še vedno velja spletna cena. 
* Pri paketih z odkupnino naslovnik plača bančno provizijo, ki je: 1,05 € (do zneska 98,00 €); 1,07% vrednosti (znesek med 98,00 € in 501,00 €), ter 5,36 € + 0,30% od vrednosti (nad zneskom 501,00 €)
**Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.

DOSTAVA
Prodaja in dostava blaga je možna samo na ozemlju Republike Slovenije. Po dogovoru lahko blago dostavimo tudi v tujino. Dostavo za spletno trgovino hepikids.si opravlja Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Vse izdelke odpošljemo v roku 1-3 delovnih dni od prejema vašega naročila/nakazila. Pošiljk ne odpošiljamo ob sobotah, nedeljah in praznikih. Dobavni rok je za izdelke na zalogi običajno od 1- 4 dni. Za izdelke, ki niso na zalogi, je rok dobave po dogovoru in odvisen od posameznega izdelka. Za točen rok dobave je potrebno preveriti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo, razlikuje pa se glede na način plačila in vrednost nakupa.
Plačilo po predračunu na TRR : 3,50 €
Plačilo z gotovino ob prevzemu: 3,50 € + provizija po ceniku Pošte Slovenije (več zapisano zgoraj)
Pri hkratnem naročilu izdelkov nad 50,00 € je dostava brezplačna.

Ob dostavi preglejte paket, da ni mogoče poškodovan. Če je poškodovan, ga ne prevzemite! V kolikor z dostavo niste zadovoljni nas prosimo o tem obvestite.

GARANCIJA
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

STVARNA NAPAKA
Stvarna napaka je kadar:
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno predpisane oz. dogovorjene

je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila
Primernost artikla se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oz. navedbami na samem artiklu. Kupec mora prodajalca o morebitni stvarni napaki obvestiti v zakonsko določenem roku. Predložiti mora natančen opis le-te, ter po potrebi tudi sliko, ki dokazuje le to. Kupec hkrati prodajalcu omogoči pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

ODSTOP OD NAROČILA
Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Kupec lahko odstop od naročila pisno pošlje po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. . Uporabnik je dolžan ponudniku vrniti izdelek v roku tridesetih (30) dni od oddanega sporočila na sedež podjetja Gregor Vidmar s.p., Ljubeljska 22, 1000 Ljubljana. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Pridružujemo si pravico, da pošiljke z odkupnino zavrnemo. 
Vračilo opravljenih vplačil kupcu bo izvedeno najkasneje v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od naročila, na njegov TRR, ki ga je uporabnik dolžan sporočiti ponudniku. Vrnjeni izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan, z originalnim računom in garancijskim listom ter v originalni embalaži.

VRAČILO IZDELKA
V naši spletni trgovini skrbimo za kakovost blaga. V primeru, da z nakupom kateregakoli izdelka niste zadovoljni, nam ga lahko vrnete v roku 15 dni od datuma prevzema. Blago mora biti nepoškodovano, nerabljeno in zapakirano v originalni embalaži. Priložen mora biti tudi račun in morebiten garancijski list, katerega ste prejeli ob nakupu izdelka. O nameravanem vračilu nas morate pisno obvestiti na e-mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. . Vrnete ga lahko osebno ali po pošti (na lastne stroške) v 15 dneh po pisni reklamaciji. Blago vam lahko zamenjamo (ampak ne za enako blago) ali pa vam vrnemo denar. Denar vrnemo najkasneje v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu in vrnjenega izdelka. Naslov za vračilo: Gregor Vidmar s.p., Ljubeljska ulica 22, 1000 Ljubljana.

UREDNIŠKA POLITIKA
Za vsebine skrbi uredništvo in dobavitelji. Vsak uporablja vse storitve na lastno odgovornost in v celoti jamči za pravne ter stvarne napake na vsebini in zakonitost vsebine, ki jo posreduje ter je osebno odgovoren za posredovane ali objavljene informacije, mnenja, nasvete, izjave in druge podatke in gradiva. Posredovanje ali javna objava podatkov ali vsebin, ki so zaščitene s pravicami industrijske lastnine, avtorskimi pravicami, osebnostnimi pravicami in drugimi pravicami tretjih oseb (pravico do zasebnosti in preprečitve javne objave osebnih podatkov), ni dovoljeno. Uredništvo ne nadzoruje gradiva in podatkov, ki jih dobavitelji in uporabniki ali člani posredujejo na spletno mesto v okviru njegovih storitev, zato ne odgovarja za točnost vnesenih podatkov niti za kakršnokoli izgubo ali škodo, nastalo na podlagi teh podatkov ali zaradi njihove izgube. 
Dobavitelj ali uporabnik se strinja, da uredništvo lastnike spletnih strani, zaposlene, pogodbene sodelavce in druge pooblaščence odvezuje kakršnekoli odgovornosti za izgubo podatkov ali kakršnekoli druge težave ali nevšečnosti, ki jih utrpi zaradi lastne zlorabe storitev spletnega mesta ali zlorabe drugih uporabnikov. Uredništvo ali upravitelj prav tako nista odgovorna za kakršnokoli prekinitev delovanja storitve, ne glede na razlog.

PRITOŽBE in SPORI
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-mail naslova na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo Več o piškotkih