Kako izbrati otroški avtosedež?

description

Nakup novega otroškega avtosedeža je za starše lahko velik izziv. Ponudba na trgu je raznolika, na voljo so avtosedeži vseh cenovnih in tudi kakovostnih razredov. Dodatno pa k zmedi pripomorejo še poplava (resničnih in neresničnih) informacij, marketinške akcije in trendi, ki se ustvarjajo na družbenih omrežjih.

Kako torej izbrati pravega? Najprej poudarimo to, da ne obstaja eden in edini najboljši avtosedež na trgu. Kar je dobro za vaše prijatelje, sosede in vašo najljubšo mami blogerko, morda ne bo ustrezalo vam, vašemu malčku in vašemu življenjskemu stilu. Pričnimo zato na začetku: 

Ključna vprašanja 

Kot že omenjeno, se najprej vprašajte po svojih dejanskih potrebah, starosti in velikosti otroka, ter za kakšno uporabo kupujete sedež. V mislih ne imejte le trenutne situacije, temveč pomislite tudi nekaj let v prihodnost. 


Se bo uporabljal na daljših ali krajših vožnjah? Ga boste pogosto prestavljali iz enega v drug avto? Želite otroka voziti v vzratni smeri vožnje ali obrnjenega naprej? Boste v prvih mesecih uporabljali tudi lupinico? Ima vaš avto možnost namestitve z Isofixom ali ne? Koliko let boste uporabljali posamezen avtosedež? Ga boste čez nekaj let uporabljali drugače? Boste v njem kasneje vozili sorojence in starejšemu otroku kupili novega ali bo sedež ostal z otrokom za celo dobo uporabe?  

Šele, ko odgovorimo na ta in številna druga vprašanja, lahko izbor zožimo na nekaj najprimernejših modelov za vaše potrebe. 

Certifikati in nagrade 

 V pomoč pri izbiri so vam lahko tudi različni certifikati in nagrade, ki pričajo o kakovosti in varnosti posameznega sedeža. Certifikati naj vam bodo vsekakor v pomoč, vendar ne edini kriterij pri nakupu. Nekatere imajo vsi avtosedeži, saj tako zahteva zakonodaja. Pozanimajte se kakšne rezultate je izbran model avtosedeža dosegel na testiranjih varnosti in za svojega otroka seveda izberite le najboljše. 

Preizkusite v živo 

Čeprav se v zadnjem času trend vedno bolj obrača v smer spletnega nakupovanja, vam priporočamo, da avtosedež pred nakupom vsaj enkrat vidite tudi v živo.

Vsekakor svetujemo pogovor z ustrezno usposobljenim prodajalcem, ki bo znal skupaj z vami poiskati najboljšo rešitev za vas in vašega otroka. V našem RECARO centru na Tržaški 216 v Ljubljani vas čakajo svetovalci, ki vam bodo na podlagi več kot 30-letnih izkušenj z varnostjo otrok v avtomobilu z veseljem pomagali izbrati pravi otroški avtosedež za vašega malčka. V velikem salonu si je možno ogledati vse sedeže iz naše ponudbe in njihove barvne različice. Po naših izkušnjah je najlažje, če se v trgovini oglasite skupaj z otrokom, ki bo tako lahko sedež tudi v živo preizkusil, pokazali vam bomo pravilno namestitev sedeža na naših demo avtosedežih, v primeru morebitnega nakupa pa vam bomo lahko izbrani avtosedež tudi namestili v vaš avto. 

Si želite še več uporabnih nasvetov?

Naročite se na naše e-novičke, kjer za vas pripravljamo zanimive vsebine in koristne nasvete, ki bodo olajšali vaš družinski vsakdan.

Za Hepi malčke in starše!

Izdelek je bil dodan v primerjalnik.
close
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj
    Priporočamo