Vzdrževanje otroškega vozička

Blato, prah, sneg in sol - če želimo, da bo voziček dolgo ostal lep in nam dobro služil, je prav, da mu vsakih nekaj mesecev ali vsaj ob koncu zime in poletja privoščimo domači SPA.

description

Se še spomnite, kako skrbno ste izbirali otroški voziček že mesece pred prihodom dojenčka? Zagotovo ste preiskali celoten splet, povprašali prijatelje in znance ter neumorno tekali po trgovinah, da ste našli pravega.

Poleg funkcionalnosti, ste zagotovo nekaj pozornosti namenili tudi njegovemu videzu. Dandanes so vozički postali pravi modni dodatki, ki dopolnjujejo videz mladih staršev.

In kako je izgledal vaš voziček, ko ste ga kupili in prvič sestavili? Vonj po novem, bleščeče se ogrodje in prekrasna barva tkanine, ki ste jo tako dolgo izbirali.

Kako pa je videti danes? Ga še s ponosom fotkate na svojih potepanjih in fotografije delite s svojimi (virtualnimi) prijatelji?

Če ste izbrali RECAROv otroški voziček, smo prepričani, da ste ga zaradi njegove funkcionalnosti uporabili že v najrazličnejših okoljih, terenih in situacijah. Glavna naloga vozička je namreč, da vam, vašemu malčku in celotni družini olajša odkrivanje sveta, vsakodnevne opravke in občasna potepanja.

In če smo iskreni, je v prvem letu otrokovega življenja voziček z vami na vsakem koraku. Z njim ustvarjate najdragocenejše spomine in povsem normalno je, da ti spomini v obliki madežev in pack ostanejo tudi na vozičku.

Če želimo, da bo voziček dolgo ostal lep in nam dobro služil, je prav, da mu vsakih nekaj mesecev ali vsaj ob koncu zime in poletja privoščimo domači SPA. Po koncu zime zato, ker pozimi veliko vozimo po snegu, mokrih cestah in soljenih pločnikih.

Ob koncu poletja pa zato, ker so v sušnem poletnem vremenu pešpoti pogosto zaprašene, kar pusti sledi na kolesih, konstrukciji vozička in tkanini.

Priporočamo torej, da najmanj dvakrat letno generalno očistimo voziček, tako kot očistimo stanovanje, operemo avto ali pa si privoščimo osvežitev frizure.

Prav tako temeljitejše čiščenje priporočamo preden voziček prenehate uporabljati in ga pospravite v shrambo za morebiten prihod novega družinskega člana, ki bo uporabljal “stari“ voziček.

Kako se lotimo čiščenja?

Kolesa snamemo, očistimo z vlažno krpo, prebrišemo tudi ogrodje, počakamo, da se vse posuši in izdatno posprejamo s silikon sprejem ali WD40 in obrišemo ostanke.

Očistiti pa je seveda potrebno tudi tkanino sedežnega dela vozička.

Tam se pogosto naberejo sledovi hrane, pijače in blata s čevljev na malih nogicah, ki so prej veselo tekale po travniku ali gozdu, nato pa utrujene zaspale v vozičku.

Pri RECARO vozičkih lahko zahvaljujoč materialu tkanine tiste najlažje madeže odstranimo že samo z vlažno krpo in tako že vsak dan sproti skrbimo za čistočo. Kar pa je še bolje: tkanino lahko tudi snamemo in operemo (ročno ali strojno pri 30 stopinjah Celzija) in posušimo na zraku.

Tako enostavno! Čist voziček je pripravljen na nov letni čas, odkrivanje novih poti ali novega najmlajšega člana družine, da ga popelje v svet.

Naj vam izdamo še trik izkušenih staršev: malo večji otroci zelo uživajo, če jih vključimo v gospodinjska opravila. Pripravite manjšo vlažno krpo tudi zanje in jim pokažite kako lahko pomagajo očistiti (svoj) voziček.

Morda bo čiščenje trajalo nekoliko dlje, kot če bi se ga lotili sami in morda boste kakšen korak morali večkrat ponoviti, a zabava je zagotovljena. Dve muhi na en mah!

Si želite še več uporabnih nasvetov?

Naročite se na naše e-novičke, kjer za vas pripravljamo zanimive vsebine in koristne nasvete, ki bodo olajšali vaš vsakdan.

Za Hepi malčke in starše!

Izdelek je bil dodan v primerjalnik.
close
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj
    Priporočamo