Ideje za zabavo na daljših vožnjah

Kako popestriti daljšo družinsko vožnjo, da v avtu ne bo joka in živčnosti? Preberite si naše ideje in nasvete >>

Vikend je tu in končno se družina spet odpravlja na izlet. Kopanje v termah, zabava na smučišču ali lovljenje sončnih žarkov v gorah?

Kamorkoli se odpravljate, zna biti daljša vožnja z najmlajšimi napornejša od vsakodnevnih krajših poti. Hitro se lahko začnejo dolgočasiti, odpenjati ali rahljati varnostne pasove in uganjati druge norčije, ki negativno vplivajo na varnost v avtu.

Kako torej poskrbeti, da nam malčkovo negodovanje ne pokvari veselega vzdušja še pred prihodom na cilj? Pripravili smo nekaj idej!

Knjige

Že pred potjo se opremite s knjigami, slikanicami ali stripi, primernimi otrokovi starosti in zanimanju.

S seboj na pot vzemite tiste, ki jih najrajši prebira tudi doma. Pozornost pa bodo vzbudile tudi nove, takšne, ki jih otrok vidi prvič in se jih še ni naveličal. Morda se pred izletom odpravite še v najbližjo knjižnico ali knjigarno?

Pesmice in pravljice

Petje pesmi v avtomobilu verjetno spada med eno najstarejših metod preganjanja dolgčasa in izogibanja vprašanjem “A smo že tam?”, “Kdaj bomo?”, “Kako dolgo še?”. Otroške pesmice in izštevanke znajo biti zabavne, a priznajmo si, običajno se jih starši naveličamo prej kot otroci, ki bi en in isti hit ponavljali vso pot.

V RECAROvih avtosedežih Toria Elite (Prime kolekcija), Tian Elite,  Monza Nova 2 Seatfix in Mako Elite 2 se skriva rešitev tudi za to. V naslonjalo za glavo vgrajena zvočnika bosta poskrbela, da bo otrok lahko poslušal svoje najljubše pesmi “na repeat”, medtem ko vi prisluhnete najljubši radijski postaji, podcastu ali prometnim informacijam. Še en bonus v sedež vgrajenega zvočnika je ta, da je s tem otrok motiviran, da drži glavo znotraj naslonjala, kar dodatno poskrbi za njegovo varnost.

RECARO Toria Elite

Poskrbite za udobje

Jasno je, da bo mali potnik začel negodovati, če mu bo med vožnjo neudobno. Vse se seveda začne že z izbiro kvalitetnega avtosedeža. Če ima le ta naslon za noge (kot npr. RECARO Tian Elite in Mako Elite 2), ki ga nastavite po meri otroka, bo udobje toliko večje in vožnja prijetnejša za vse sopotnike.

Poskrbite tudi, da je otrok pravilno nameščen in pripet v avtosedež. Da se izognete najpogostejšim napakam pri nameščanju otrok v avto v zimskih mesecih, si preberite našo zadnjo blog objavo.

Če se bo malček počutil udobno in mu v avtu ne bo prevroče ali preveč mraz, bo pripravljen sodelovati tudi v vseh igrah, ki jih premore vaša domišljija (npr. Poišči rumen avto, kdo prvi zagleda morje, koliko živali bomo srečali na poti, …)

Si želite še več uporabnih nasvetov?

Naročite se na naše e-novičke, kjer za vas pripravljamo zanimive vsebine in koristne nasvete, ki bodo olajšali vaš vsakdan.

Za Hepi malčke in starše!

Izdelek je bil dodan v primerjalnik.
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj