Akcija velja do 15.7.2024
close
Domov Otroški avtosedeži Otroški avtosedež RECARO Kio i-Size [60 – 105 cm] Teal Green

Otroški avtosedež RECARO Kio i-Size [60 – 105 cm] Teal Green

recaro

Otroški avtosedež RECARO Kio namestimo na Avan / Kio Isofix Base, ki jo pred tem lahko uporabljamo že za lupinico Avan. Kio omogoča vožnjo nasprotno smeri vožnje in v smeri vožnje. In kaj je posebnost tega modularnega avtosedeža? Otroku nudi izjemno nagnjen nazaj naklon za udobno spanje, še posebej v nasprotno smeri vožnje, staršem pa nižje bočne stranice školjke sedeža omogočajo lažje in udobnejše nameščanje otroka v in iz sedeža.

279.99 €
Izračun obrokov leanpay

Otroški avtosedež RECARO Kio i-Size

do 18 kg 
60 – 105 cm 
6 mesecev – 4 let

Že imate lupinico RECARO Avan in ujemajoč Isofix podstavek zanjo? Je vaš dojenček prerasel Avana? Potem je čas za naslednji avtosedež Kio! “Reboarder“ vas bo prepričal s sistemom prezračevanja, napredno stransko zaščito za še večjo zaščito pri stranskih trkih, izjemnim položajem za počitek in mehko RECAROvo ergonomsko peno.

Z vložkom za novorojenčka (na voljo posebej) pa lahko avtosedež Kio uporabljate celo od rojstva.

Na varnostnem testu, ki sta ga izvedla ADAC in AMZS je Kio dosegel 4 zvezdice za varnost!

otroski-avtosedez-recaro-kio-isize-do-18-kg-lifestyle

AIR VENTILATION SYSTEM

Svež zrak vsakomur dobro dene. Ta je v otroškem avtosedežu Kio zagotovljen tako, da prehaja skozi odprtine na zunanjem delu školjke in mrežasto tkanino v sedežni prevleki, ki omogočajo neprekinjeno kroženje zraka.

To je najvišja možna stopnja udobja in dobrega počutja. Ne glede na to, ali boste na kratki vožnji do babice ali pa s celotno družino na poti na morje – tako bodo mali raziskovalci med vožnjo vedno dobro razpoloženi.

otroski-avtosedez-recaro-kio-isize-do-18-kg-air-sistem

I-SIZE

Vožnja nasprotno smeri, optimizirana zaščita za primer bočnega trka in intuitivna ISOFIX namestitev zagotavljajo malim potnikom maksimalno varnost. V položaju, obrnjenem nasprotno smeri vožnje, se v primeru čelnega trka sile razporedijo po celotnem telesu, pri čemer ostane občutljiv predel vratu in glave zaščiten.

Otroški avtosedež Kio izpolnjuje najnovejše in najstrožje standarde varnosti v skladu z UN R129 (i-Size).

otroski-avtosedez-recaro-kio-isize-do-18-kg-isize

MODULARNI SISTEM

S podstavkom Avan / Kio lahko avtosedež Kio v avto namestimo le z enim klikom, kar še posebej olajša razburljiv družinski vsakdan, hkrati pa poskrbi za popolnoma varno in pravilno namestitev zahvaljujoč varnostnim indikatorjem.

Podstavek Avan / Kio Base lahko najprej uporabimo za lupinico Avan. Ko jo dojenček preraste, uporabljamo modularni sistem dalje, z “reboard“ avtosedežem Kio vse do otrokovih pribl. 4 let starosti. Za dolgo dobo veselja in mnogo prijetnih poti.

otroski-avtosedez-recaro-kio-isize-do-18-kg-modularnost-2

ADVANCED SIDE  PROTECTION (ASP)

Vgrajena zaščitna krilca se hitro in povsem enostavno odpreta na strani vrat avtomobila. Tako v primeru bočnega trka absorberji energije zmanjšajo moč udarca, ki bi deloval na otrokovo telo. Kombinacija strukture školjke sedeža in stranskih krilc pa nudi kar dvojno zaščito v primeru bočnega trka.

PATENTIRANI HERO VARNOSTNI SISTEM

V eno enoto združeni ramenski pasovi, blazinici na pasovih ter vzglavje sedeža – HERO preprečuje, da bi se varnostni pasovi zasukali ali zlezli z ramen, hkrati pa olajša varno in enostavno pripenjenje otroka v sedež.

PAMETNA SPONKA VARNOSTENGA PASU

Enostavno in varno pripenjanje zahvaljujoč pametni sponki varnostnega pasu: ko vzamemo otroka iz avtosedeža, se sponka pasu nagne naprej in ostane v položaju. Tako otroka naslednjič, ko ga nameščamo v avtosedež, ne posedemo na sponko, temveč ga pripnemo varno, udobno in hitro.

ENOROČNA NASTAVITEV

Otroški avtosedež Kio ima pet položajev nagiba sedeža za udoben počitek, ne glede na to, ali je nameščen nasprotno smeri vožnje ali v smeri vožnje.

Maksimalen nagib je zelo položen in omogoča malim raziskovalcem popoln počitek in sladke sanje. Poleg tega pa staršem olajša rokovanje, saj nagib nastavimo le z eno roko. Vožnja je tako sproščena za vse.

otroski-avtosedez-recaro-kio-isize-do-18-kg-polozaj-za-pocitek-enorocna-nastavitev

Patentirani HERO varnostni sistem
v eno enoto združeni ramenski pasovi, blazinici na pasovih ter vzglavje sedeža – HERO preprečuje, da bi se varnostni pasovi zasukali ali zlezli z ramen, hkrati pa olajša varno in enostavno pripenjenje otroka v sedež.

RECAROva ergonomska sedežna pena
ki se uporablja v avtomobilski industriji, se popolnoma prilagodi otrokovemu telesu in zagotavlja najvišjo mero udobja.

Spominska pena v vzglavju sedeža
je hkrati udobna za otroka, ter še posebno pripomore k absorbiranju sil v primeru trka.

Školjka sedeža, ki absorbira energije
v primeru morebitnega trčenja, se energije ob trku sprostijo in absorbirajo v školjki avtosedeža.

Mehke blazinice
zaščitijo občutljivo kožo otroka pred draženjem.

Intuitivno enoročno rokovanje s sedežem
vse pomembne nastavitve enostavno dosežemo le z eno roko.

Ergonomski dizajn
nižje bočne opore omogočajo staršem lažje in bolj ergonomsko nameščanje otroka v sedež.

Po višini nastavljiva opora za glavo z integriranimi varnostnimi pasovi
nudi enostavno in individualno prilagoditev rasti otroka in hkrati omogoča ergonomski položaj telesa v sedežu.

MODULARNOST, KI VAS SPREMLJA

TEHNIČNI PODATKI

UN R129/03 (i-Size)
44 / 46 / 59 – 65 cm
7.8 kg
Barve na sliki se lahko razlikujejo od originala.
Prosimo upoštevajte, da je navedeni starostni razpon le smernica, ki temelji na povprečnih vrednostih, in ne omejuje ali jamči dobe uporabe.
avtosedež RECARO Kio i-Size isofix baza ni vključena v ceno
zakaj-recaro-komotar-minuta
zakaj-recaro-udobje-monza
zakaj-recaro-salia-varnost
zakaj-recaro-zabava-sound

Zakaj izbrati RECARO?

Varnost, ergonomija in udobje. Tri ključne značilnost branda, ki so zapisane v njegovem DNKju že več kot 110 let. RECARO je sinonim za kakovost in inovativnost, in znamka, ki ji zaupa resnično mnogo tudi slovenskih staršev – naj njihovi otroški avtosedeži in vozički navdušijo tudi vas!

Ergonomija in zdravo sedenje

RECARO  v ergonomski pristop pomeni, da otrokom vsakič omogočimo najboljšo možno vožnjo, ne da bi pri tem ogrozili maksimalno varnost in dizajn otroških sedežev in vozičkov.
V sodelovanju z ortopedi in fizioterapevti so zasnovali izdelke, ki zagotavljajo optimalno podporo hrbtenici vašega otroka tako med sedenjem v vozičku kot v avtosedežu med vožnjo.

Ko gre za varnost, nikoli ne sklepajo kompromisov

V RECARO DNKju je že več kot 110 let. Ne delajo le zato, da bi izpolnjevali standarde, ampak stremijo k najboljšemu. Varnosti vaše družine ne vidijo le kot standard, ki ga je potrebno izpolniti. Varnost je zanje edina lastnost, ki je na koncu res pomembna.

V povezavi z varnostjo

Zahvaljujoč vgrajenim zvočnikom in žepku za napravo v večini večjih avtosedežev se vaši otroci med vožnjo zabavajo in jim tudi daljša pot hitreje mine: naslonijo se nazaj in poslušajo najljubše pravljice in pesmi, medtem ko njihova glava ostane varno v vzglavnem predelu sedeža.

Iskalnik avtosedežev

Naš Hepi pomočnik vam bo pomagal izbrati najbolj primeren avtosedež za vaše potrebe.

O nama

Proizvajalci:

RECARO
Besafe

Koristne blog objave

Zakaj izbrati lesene otroške igrače?

V svetu nenehnega napredka in tehnološkega razvoja se včasih zdi, da se preprosti užitki otroštva izgubljajo med digitalnimi zasloni in komercialnimi igračami. Vendar pa obstaja čudovita alternativa, ki vrača otroštvo nazaj k svojim koreninam - lesene otroške igrače.

image

5 strokovnih nasvetov: Kako pravilno namestiti otroka v avto

Varnost otrok naj bo vedno na prvem mestu. Še posebej med vožnjo v avtomobilu, ko je ključno, da otroka pripnemo pravilno.

image

Top 5 aktivnosti za brezskrbno zabavo!

V ekipi Hepikids smo za vas pripravili Top 5 aktivnosti za brezskrbno zabavo na prostem!

image
Izdelek je bil dodan v primerjalnik.
close
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj
    Priporočamo