Kakšna je razlika med Axkid Minikid 4 in Axkid Movekid?

V tem članku bomo raziskali, kaj imata ta dva avtosedeža skupnega, preden se poglobimo v ključne razlike, ki ju ločujejo.

Ko gre za varnost otrok v avtomobilih, je Axkid Minikid zaupanja vredno ime že več kot 10 let, saj staršem zagotavlja inovativne in varne avtosedeže. Novi Axkid Movekid temelji na platformi Minikid in tako sta odslej v Axkidovem portfoliu dve izjemni ponudbi – obe temeljita na enaki dispoziciji varnosti in kakovosti. V tem članku bomo raziskali, kaj imata ta dva avtosedeža skupnega, preden se poglobimo v ključne razlike, ki ju ločujejo.

Skupne lastnosti otroških avtosedežev Axkid Minikid 4 in Axkid Movekid

Najprej in najpomembneje, oba avtosedeža sta zasnovana s trdno školjko in vključujeta napredne varnostne funkcije. Te lastnosti zagotavljajo robustno raven zaščite, ki zagotavlja, da je vaš otrok optimalno varen med vsako vožnjo.

Ena izjemna značilnost, ki si jo delita tako avtosedež Axkid Movekid kot Axkid Minikid 4, je njuna predanost razširjeni hrbtni strani. To pomeni, da lahko vaš otrok dlje časa potuje v položaju, obrnjenem nasprotno smeri vožnje, za katerega je znano, da nudi do petkrat več zaščite za otrokov vrat in hrbtenico v primeru nesreče v primerjavi s sedeži, kjer je otrok nameščen v smeri vožnje.

Oba avtosedeža ponosno nosita certifikat Swedish Plus Test- resnično strogo oceno, ki potrjuje njuno izjemno zaščito pred čelnim trkom. Ta certifikat je dokaz predanosti podjetja Axkid celoviti zaščiti vašega otroka.

Če povzamemo, otroška avtosedeža Axkid Movekid in Axkid Minikid 4 podpirata Axkidovo neomajno zavezanost vrhunski varnosti otroških avtosedežev. Čeprav ima vsak model edinstvene funkcije, bodite prepričani, da bo izbira katerega koli otroškeha avtosedeža Axkid vašemu otroku zagotovila zanesljivo zaščito na vsakem potovanju.

Sedaj pa se poglobimo v ključne razlike med Axkid Movekid in Axkid Minikid 4.

Naslon za glavo:

Ko gre za tehnologijo vzglavja avtosedeža, tako Axkid Movekid kot Axkid Minikid 4 ponujata uporabniku prijazne prilagoditve za udobje in varnost vaših otrok, posebej zasnovana za prilagajanje odraščajočim otrokom.

Otroški avtosedež Axkid Minikid 4 ima tehnologijo dinamičnega vzglavnika, kar pomeni, da se vzglavnik samodejno prilagaja višini in velikosti vašega otroka, zaradi česar nudi vedno idealno in varno prileganje. Če namesto tega raje uporabljate fiksne položaje naslona za glavo, je Axkid Minikid 4 opremljen s 14 fiksnimi položaji naslona za glavo.

Otroški avtosedež Axkid Movekid pa ponuja 13 fiksnih položajev naslona za glavo, ki jih je mogoče enostavno nastaviti z gibom ene roke.

Namestitev v avto:

Tako Axkid Movekid kot Axkid Minikid 4 sta zasnovana z enostavnim sistemom namestitve, ki staršem postopek montaže poenostavi. Oba ponujata voden postopek namestitve v 6 korakih, ki zagotavlja pravilno in varno nastavitev.

Axkid Minikid 4 izstopa s samodejnim sistemom spodnjega privezovanja, ki olajša namestitev. S preprostim premikanjem lahko avtosedež povsem in resnično enostavno pritrdite na svoje mesto, kar hkrati omogoča tudi hitrejšo namestitev.

Axkid Movekid, zahteva ročno namestitev spodnjih privezov. Brez kompromisov glede varnosti bo privezni trak ročno pritrjen na svoje mesto.

Možnosti naklona:

Tako Axkid Movekid kot Axkid Minikid 4 ponujata vsestranske možnosti naklona, zasnovane z mislijo na udobje in varnost vašega otroka. Vendar si vedno prizadevajte ohraniti pokončen položaj sedenja za večjo varnost med potovanjem.

Axkid Minikid 4 ponuja tri položaje naklona, kar omogoča, da najdete popoln položaj za udobje vašega otroka.

Axkid Movekid ima dva položaja naslona, da zagotovite najudobnejši položaj v avtu.

Naklon otroškeha avtosedeža je odvisen tudi od zasnove sedeža (=naklona klopi) v vašem vozilu. Če potrebujete več naklona, lahko vedno dodate zagozdo-klin za nastavitev kota Axkid. Ustreza obema modeloma, Axkid Movekid in Axkid Minikid 4.

Oblazinjenje in dizajn:

Na področju oblazinjenja, prevleke in končne obdelave tako Axkid Movekid kot Axkid Minikid 4 dajeta prednost udobju vašega otroka in estetiki avtosedeža. Poglobimo se v podrobnosti o tem, kako dosežeta to ravnovesje:

Axkid Minikid 4 se ponaša z vrhunskim občutkom v izgledu tekstila in zaključkih, ki izboljšujejo splošno estetiko.

Axkid Movekid ohranja vzdržljivo zasnovo brez kompromisov glede udobja ali varnosti.

Cena:

Cena Axkid Movekid je občutno nižja od cene Axkid Minikid 4, zaradi česar je privlačna izbira za starše, ki se zavedajo njihovega proračuna, ali pa potrebujejo še dodaten otroških avtosedež za v drugi avto. Movekid je v bistvu poenostavljena različica Minikid 4, zaradi česar je dostopen širšemu krogu družin.

Če povzamemo, Axkid Movekid in Axkid Minikid 4 dajeta prednost otrokovi varnosti in udobju z razširjenimi zmogljivostmi otroškega avtosedeža nasprotno smeri vožnje in nastavljivim vzglavjem sedeža, ki raste z otrokom.

Čeprav imata veliko skupnih lastnosti, so razlike v tehnologiji vzglavnika, postopku namestitve, možnostih naklona, kakovosti tekstila in končno v ceni.

Navsezadnje je izbira med obema odvisna od vaših specifičnih potreb in preferenc, pri čemer Axkid Movekid ponuja cenovno ugodnejšo možnost, Axkid Minikid 4 pa zagotavlja vrhunsko izkušnjo z dodatnimi funkcijami in podrobnostmi oblikovanja.

Si želite še več uporabnih nasvetov?

Naročite se na naše e-novičke, kjer za vas pripravljamo zanimive vsebine in koristne nasvete, ki bodo olajšali vaš vsakdan.

Za Hepi malčke in starše!

Izdelek je bil dodan v primerjalnik.
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj
    Priporočamo