Dojenčkova prva oprema

Toda kaj v resnici potrebujete? Da boste imeli dober pregled nad vsem, kar morda potrebujete zdaj, smo pripravili pregled posameznih področij življenja in vsakdana z dojenčkom. >>

description

Rojstvo otroka je ena najpomembnejših in najlepših izkušenj v življenju staršev. S prihodom malčka na svet se vsakdanjik povsem spremeni: neprespane noči, hranjenje, podiranje kupčka in previjanje so zdaj tako del dnevnega in nočnega reda, prav tako kot nepopisni trenutki sreče in bližine.

Za večino staršev so zadnji tedni pred porodom zaznamovani s pripravami na otroka. Medtem ko se bodoče mamice velikokrat z navdušenjem posvetijo nakupu prve opreme, se očki radi lotijo bolj tehničnih del, kot je pleskanje ali sestavljanje pohištva za otroško sobico ali kotiček in namestitve otroškega avtosedeža v avto.

Katero osnovno opremo potrebujemo za otroško sobo?

Mnogi starši novorojenčka sprva pustijo spati v ali ob starševski postelji, da lahko čuti bližino mamice in očeta, dojenje pa tako lahko poteka tudi ponoči enostavno in hitro.

A tudi če si za malčka najprej želite le dodatno ležišče blizu vas, bo malček sčasoma rabil svoje malo kraljestvo. Zato premislite, ali želite sobico bodočega dojenčka pripraviti še pred porodom. Vsekakor potrebujete nekaj pomembnih delov za otroško sobo: otroška posteljica in previjalna miza sta del osnovnega pohištva.

Naše izbrane sobice nemškega proizvajalca Pinolino z dolgoletno tradicijo in priznanimi certifikati si lahko ogledate TUKAJ.

Pogosto pa se dnevno dogajanje odvija v dnevnih prostorih stanovanja. Tam staršem pride za prav počivalnik oz. gugalnik, v katerem dojenček lahko počiva ali pa nas opazuje pri dnevnih opravilih, ob uvajanju goste hrane pa ga lahko uporabimo tudi kot prvi stolček za hranjenje. Eden takih je nagrajeni BabaBing Hub, ki je nas prepričal tudi s svojo žepu prijazno ceno.

Otroške sobice

Katero osnovno opremo potrebujemo za na pot?

Tudi prva pot iz porodnišnice domov ne gre brez določene osnovne opreme: potrebovali boste primeren otroški avtosedež za varen prevoz novorojenčka, kasneje dojenčka.
Za sprehode in izlete boste otroški voziček in/ali nosilko.

Naš nasvet

Pri otroških vozičkih in nosilkah bodite pozorni na preverjeno kakovost in varnost. V naši ponudbi boste našli le renomirane znamke otroških avtosedežev, otroških vozičkov in nosilk.

Nosilke Ergobaby

Otroški voziček

Skoraj o nobeni odločitvi v življenju bodočih staršev se ne razpravlja tako intenzivno kot o nakupu novega vozička. Vsaka družina ima različne zahteve za svoj voziček – zato imamo za vas različne modele, ki zares ustrezajo vsakemu okusu! Če niste prepričani, kaj vam najbolj ustreza, naj vam bo v pomoč naš Hepi pomočnik za vozičke.

Ne pozabite, da boste z otroškim vozičkom potrebovali tudi dodatno opremo zanj:
če želite s svojim malčkom preživeti veliko časa v naravi, bo dežna prevleka pomagala zaščititi dojenčka pred vetrom in vremenskimi vplivi. Nekateri modeli naših vozičkov jo imajo že v paketu, pri drugih je na voljo posebej.

S toplejšim delom leta pridejo tudi komarji in drugi insekti, zato je lahko koristna tudi mrežica proti mrčesu. Za hladnejše dni bo nepogrešljiva topla in mehka zimska vreča, za starše pa rokavice, da nam med vozičkanjem ne “zanohta“.

Otroški vozički

Otroški avtosedež

Brez ustreznega otroškega avtosedeža ali lupinice pri dojenčku oz. otroku ne gre. Na voljo so različne velikosti avtosedežev, ki so odvisne od velikosti, teže in starosti vašega otroka.

Več informacij o različnih skupinah sedežev, kdaj je čas za nakup večjega avtosedeža in nasvete, kako izbrati najprimernejši avtosedež, najdete na blog objavah.

Poleg tega vam lahko naš HepiPomočnik za otroške avtosedeže pomaga najti pravi sedež za vašega malčka in vaše potrebe.

BLOG: Kako izbrati avtosedež?

Nosilka za dojenčka

Imate radi, da je vaš dojenček blizu vas, a vseeno želite, da imate proste roke za vsakdanja opravila?

Potem je nosilka ali trak za nošenje kot nalašč za vas. Oglejte si pestro ponudbo modelov in barv priznanega proizvajalca Ergobaby.

Nosilke Ergobaby

Si želite še več uporabnih nasvetov?

Naročite se na naše e-novičke, kjer za vas pripravljamo zanimive vsebine in koristne nasvete, ki bodo olajšali vaš vsakdan.

Za Hepi malčke in starše!

Izdelek je bil dodan v primerjalnik.
close
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj
    Priporočamo