Akcija velja do 15.7.2024
close
Domov Otroški avtosedeži Otroški avtosedež RECARO Mako Elite 2 i-Size [100 – 150 cm] Prime Frozen Blue

Otroški avtosedež RECARO Mako Elite 2 i-Size [100 – 150 cm] Prime Frozen Blue

recaro
ADAC ocena 2.0 ISOFIX

Marsikaj v življenju se spreminja, a želja po varnosti ostaja nespremenjena, še posebej, ko gre za naše otroke. “Jahač z naslonom“ RECARO Mako Elite 2 jih varuje od starosti približno  3,5 do 12 let. Inteligentne odprtine v zunanji školjki otroškega sedeža zagotavljajo neprekinjeno kroženje zraka. Integriran zvočni sistem otroku zagotavlja najboljšo zabavo, hkrati pa se lahko nasloni in sprosti, medtem ko glava ostane zaščitena v varnem predelu naslona za glavo.

299.99 €
Izračun obrokov leanpay

Otroški avtosedež RECARO Mako Elite 2 i-Size

100 – 150 cm 
približno 3,5 – 12 let

 Z nagrajenim otroškim avtosedežem Mako Elite 2 je potreba staršev po zagotavljanju maksimalne varnosti otroka zadovoljena na prav vsaki poti z avtomobilom.

Z naslednikom modela Mako Elite je vaš otrok od približno 3.5  do 12 leta zahvaljujoč širšemu vzglavnemu delu in možnosti spremembe naklona optimalno varen in zaščiten na vsaki poti. Opremljen z optimiziranim Seatfix sistemom s trdnejšimi konektorji, omogoča enostavno namestitev ali odstranitev sedeža iz avta v avto.

Vgrajeni Sound System zagotavlja malim popotnikom najboljšo zabavo, hkrati pa otroka spodbuja, da glavo držijo v varnem predelu vzglavja sedeža.

otroski-avtosedez-recaro-mako-elite-2-100-150-cm-spredaj-1

I-SIZE

Z i-Size -om otroški avtosedež izpolnjuje najnovejše in najstrožje varnostne zahteve v skladu s standardom UN R129. Te visoke zahteve na zaščito v primeru stranskega trka je Mako Elite 2 ne le dosegel, temveč tudi presegel. Starši so v prednosti zaradi njegove enostavne in varne namestitve v avto zahvaljujoč ISOFIX kontektorjem. Otroški avtosedež je kompatibilen z vsemi avtomobili, opremljenimi z i-Size oz. takorekoč vsemi avtomobilskimi sedeži, ki so opremljeni z ISOFIX priključki.

Otroci se vozijo varno, starši pa uživajo v njegovi popolni prilagodljivosti.

otroski-avtosedez-recaro-mako-elite-2-100-150-cm-isize

SOUND SYSTEM

Vgrajeni zvočniki v vzglavju sedeža in avdio priključek omogočajo malemu popotniku, da uživa v najboljši zabavi med poslušanjem svoje glasbe ali pravljice, brez da bi motil druge potnike v avtomobilu. Otrok se tako nasloni nazaj, glavica pa ostane v varnem predelu vzglavja sedeža.

otroski-avtosedez-recaro-mako-elite-2-100-150-cm-soung-sistem

ADVANCED SIDE PROTECTION (ASP)

V primeru bočnega trka ščitnik zmanjša moč udarca, ki bi lahko deloval na otrokovo telo. Tako zagotavlja maksimalno zaščito in zato priporočamo, da je vedno nameščen na otroškem avtosedežu na strani proti vratom. V vsakem avtomobilu. Snemljive ščitnike z lahkoto namestimo ali snamemo z otroškega avtosedeža.

djecja-autosjedalica-recaro-mako-elite-2-100-150-cm dodatna bocna zastita

AIR VENTILATION SYSTEM

Svež zrak vsakomur dobro dene. Ta je v otroškem avtosedežu Mako Elite 2 zagotovljen tako, da prehaja skozi odprtine na zunanji školjki in mrežasto tkanino v sedežni prevleki, ki omogočajo neprekinjeno kroženje zraka.To je najvišja možna stopnja udobja in dobrega počutja. Ne glede na to, ali boste na kratki vožnji do babice ali pa s celotno družino na poti na morje – tako bodo mali raziskovalci med vožnjo vedno dobro razpoloženi.

PO VIŠINI NASTAVLJIV NASLON ZA GLAVO

Ko otroci še rastejo, je pravilen in ergonomski položaj zanje ključnega pomena. Po višini nastavljivo vzglavje omogoča maksimalno udobje sedenja, podpira zdravo držo in zahvaljujoč optimalnemu poteku varnostnega pasu zagotavlja varnost na vsaki vožnji.

NASTAVLJIV NASLON ZA NOGE

ki ga nastavite po meri vašemu otroku in zagotavlja optimalno podporo nogam.

SMART PROTECTION WINGS

Oblazinjena krilca v višini ramen se višinsko avtomatično prilagodijo višini otroka in zagotavljajo malim raziskovalcem, da so še nekoliko varnejši in jim je še udobneje v njihovem otroškem avtosedežu. In še najboljša lastnost: Smart Protection Wings rastejo z otrokom zahvaljujoč nastavljivemu hrbtišču sedeža – vse do 12 let oz. otrokove višine 150 cm.

otroski-avtosedez-recaro-mako-elite-2-100-150-cm-smart-wings

RECAROva ergonomska sedežna pena
ki se uporablja v avtomobilski industriji, se popolnoma prilagodi otrokovemu telesu in zagotavlja najvišjo mero udobja.

Nastavljiv naslon za noge
ki ga nastavite po meri vašemu otroku, zagotavlja optimalno podporo nogam.

Nastavljivo hrbtišče
sledi obliki sedeža oz. klopi v vašem vozilu.

Seatfix konektorji
hitra in varna namestitev ter optimalna stabilnost otroškega avtosedeža v avtomobilu z Isofix sidrišči.

Snemljive in pralne prevleke
še ena lastnost, zaradi katere smo starši mirnejši: vse prevleke je mogoče sneti in jih oprati v pralnem stroju.

PREDNOSTI modela MAKO ELITE 2 vs. MAKO 2

Modela otroških avtosedežev RECARO Mako Elite 2 in Mako 2 sta v osnovi podobna, je pa nekaj razlik med njima v udobju. Mako 2 je osnovnejši model, običajno se zanj starši odločajo, ko potrebujejo sedež za sekundarni avto. Mako Elite 2 je največkrat izbira, ko potrebujemo udobnejši sedež tudi za daljše vožnje.

Model Mako Elite 2 ima, za razliko od Mako 2:

  • dodatna zaščitna krilca v predelu prsnega koša
  • Advanced Side Protection (ASP) v obliki stranskih ščitnikov
  • v vzglavje sedeža vgrajene zvočnike (med poslušanjem otrok glavo drži v varnem predelu vzglavnika sedeža in se ne nagiba naprej!)
  • perforirano školjko sedeža, ki omogoča boljšo cirkulacijo zraka.
avtosedez-recaro-mako-elite-2-vs-mako-2

TEHNIČNI PODATKI

Otroški avtosedež izdelan po standardu UN R129/02 “i-Size” kategorije za otroke med 100 do 135 cm višine Otroški avtosedež izdelan po standardu UN R129/02 “specifičen za vozilo” kategorije za otroke med 135 do 150 cm višine
44 / 47 / 60.5 – 80.5 cm
7,5 kg
Barve na slikah se lahko razlikujejo od originala.
Prosimo upoštevajte, da je navedeni starostni razpon le smernica, ki temelji na povprečnih vrednostih, in ne omejuje ali jamči dobe uporabe.
zakaj-recaro-komotar-minuta
zakaj-recaro-udobje-monza
zakaj-recaro-salia-varnost
zakaj-recaro-zabava-sound

Zakaj izbrati RECARO?

Varnost, ergonomija in udobje. Tri ključne značilnost branda, ki so zapisane v njegovem DNKju že več kot 110 let. RECARO je sinonim za kakovost in inovativnost, in znamka, ki ji zaupa resnično mnogo tudi slovenskih staršev – naj njihovi otroški avtosedeži in vozički navdušijo tudi vas!

Ergonomija in zdravo sedenje

RECARO  v ergonomski pristop pomeni, da otrokom vsakič omogočimo najboljšo možno vožnjo, ne da bi pri tem ogrozili maksimalno varnost in dizajn otroških sedežev in vozičkov.
V sodelovanju z ortopedi in fizioterapevti so zasnovali izdelke, ki zagotavljajo optimalno podporo hrbtenici vašega otroka tako med sedenjem v vozičku kot v avtosedežu med vožnjo.

Ko gre za varnost, nikoli ne sklepajo kompromisov

V RECARO DNKju je že več kot 110 let. Ne delajo le zato, da bi izpolnjevali standarde, ampak stremijo k najboljšemu. Varnosti vaše družine ne vidijo le kot standard, ki ga je potrebno izpolniti. Varnost je zanje edina lastnost, ki je na koncu res pomembna.

V povezavi z varnostjo

Zahvaljujoč vgrajenim zvočnikom in žepku za napravo v večini večjih avtosedežev se vaši otroci med vožnjo zabavajo in jim tudi daljša pot hitreje mine: naslonijo se nazaj in poslušajo najljubše pravljice in pesmi, medtem ko njihova glava ostane varno v vzglavnem predelu sedeža.

Iskalnik avtosedežev

Naš Hepi pomočnik vam bo pomagal izbrati najbolj primeren avtosedež za vaše potrebe.

O nama

Proizvajalci:

RECARO
Besafe

Koristne blog objave

Novejši standard za otroške avtosedeže: i-Size

image

Recenzija RECARO Celona in Sadena

Preberite si uporabniško izkušnjo hrvaške blogerke Strollerice, ki je vozička dodobro stestirala >

image

Na mirno pot z dojenčkom

Vožnja v avtomobilu z dojenčkom je lahko povsem drugačna od voženj, ki ste jih bili vajeni preden ste postali starši. Preberite si nekaj naših nasvetov za mirnejšo, zadovoljno in varno pot, tako za vas kot za dojenčka! >>

image

Dojenčkova prva oprema

Toda kaj v resnici potrebujete? Da boste imeli dober pregled nad vsem, kar morda potrebujete zdaj, smo pripravili pregled posameznih področij življenja in vsakdana z dojenčkom. >>

image

Tvoja previjalna torba

Z dojenčkom vsak izlet postane potovanje,
ki pa potrebuje dobro načrtovanje. Še posebej na začetku, ko je še vse novo in je treba upoštevati, da nas lahko marsikaj preseneti, je dobra organizacija velikega pomena. >>

image
Izdelek je bil dodan v primerjalnik.
close
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj
    Priporočamo