Domov TopSeller Otroški avtosedež RECARO Toria Elite i-Size [76–150 cm] Carbon Grey

Otroški avtosedež RECARO Toria Elite i-Size [76–150 cm] Carbon Grey

recaro
ISOFIX

Vsestranski otroški avtosedež, izdelan po najnovejšem varnostnem standardu i-Size, združuje neprekosljivo udobje ter izjemen dizajn. Opremljen s prezračevalnim sistemom, udobno peno in položajem za počitek, ki zagotavlja sproščeno spanje, medtem ko vgrajeni zvočniki (Prime kolekcija) v vzglavnem delu sedeža poskrbijo za zabavo med poslušanjem najljubših pravljic in pesmi ter hkrati zagotavljajo, da je otrokova glava med vožnjo v varnem predelu sedeža.

322.99 €
379.99 €

Akcijska cena velja do: 17.06.2024

Izračun obrokov leanpay
19.6.2024 time

Otroški avtosedež RECARO Toria Elite i-Size

76 – 150 cm
15 mesecev – 12 let

RECARO Toria Elite, izdelana za brezkompromisno zaščito otrok, združuje najnovejši varnostni standard i-Size, neprekosljivo udobje in izjemen dizajn. Vsestranski otroški sedež, ki raste z malimi popotniki, je individualno nastavljiv po višini v 14 položajev in se tako popolnoma prilagaja različnim telesnim velikostim. Opremljen s pasivnim prezračevalnim sistemom, udobno sedežno peno in položajem za počitek, ki poskrbi za udobno spanje otroka, ter vgrajenimi zvočniki v predelu vzglavja sedeža (Prime kolekcija), ki omogočajo poslušanje svojih najljubših pesmi, medtem ko je glava v varnem predelu sedeža.

otroski-avtosedez-recaro-toria-elite-isize-76-150-cm-lifestyle

SEDEŽ, KI RASTE Z OTROKOM IN GA ENOSTAVNO PRILAGAJAMO NJEGOVI RASTI

Otroški avtosedež Toria Elite lahko uporabljamo od približno 15. meseca, pa vse do 12 leta otrokove starosti – vzglavni del sedeža raste z otrokom. Sprememba iz sedeža s 5-točkovnim varnostnim pasom v “jahača z naslonom“ je izjemno enostavna. K sedežu je priložena tudi udobna blazinica za manjšega otroka.

otroski-avtosedez-recaro-toria-elite-isize-76-150-cm-do-12-let-raste-z-otrokom-23

AIR VENTILATION SYSTEM

Svež zrak vsakomur dobro dene. Ta je v otroškem avtosedežu Toria Elite zagotovljen tako, da prehaja skozi odprtine na zunanji školjki in mrežasto tkanino v sedežni prevleki, ki omogočajo neprekinjeno kroženje zraka.To je najvišja možna stopnja udobja in dobrega počutja. Ne glede na to, ali boste na kratki vožnji do babice ali pa s celotno družino na poti na morje – tako bodo mali raziskovalci med vožnjo vedno dobro razpoloženi.

otroski-avtosedez-recaro-toria-elite-isize-76-150-cm-do-12-let-zracenje-air-sistem-2

SOUND SYSTEM

V vzglavni del sedeža vgrajeni zvočniki, avdio povezava in žepek za napravo poskrbijo za zabavo na poti. Otrok se z glavo nagne nazaj in uživa v poslušanju najljubše pravljice in pesmic, hkrati pa glava ostane v varnem predelu vzglavja sedeža (le v PRIME kolekciji!).

otroski-avtosedez-recaro-toria-elite-isize-76-150-cm-do-12-let-raste-zvocniki

ADVANCED SIDE PROTECTION (ASP)

Snemljiva ščitnika enostavno in hitro namestimo na otroški avtosedež. V primeru bočnega trka ščitnik zmanjša moč udarca, ki bi lahko deloval na otrokovo telo in tako zagotavlja optimalno zaščito. Ščitnik naj bo vedno nameščen na otroškem avtosedežu na strani proti vratom.

PATENTIRAN HERO VARNOSTNI SISTEM

Sistem HERO preprečuje, da bi se varnostni pasovi zasukali ali zlezli z ramen.

SNEMLJIVA NOTRANJA BLAZINICA

Za manjšega otroka, ki mu nudi dodatno podporo telesa in maksimalno udobje.

INTUITIVNA NAMESTITEV

ISOFIX in Top-Tether zagotavljata enostavnost namestitve avtosedeža: Toria Elite tako izpolnjuje stroge zahteve varnostnega standarda i-Size. Tri pritrdilne točke držijo avtosedež na mestu in v primeru trka absorbirajo sile, ki bi lahko delovale na otroka. Ko je Toria Elite nameščena v avto, lahko tako ostane na mestu tudi, ko jo preuredimo v avtosedež za večje otroke (100 – 150 cm).

otroski-avtosedez-recaro-toria-elite-isize-76-150-cm-do-12-let-intuitivna-namestitev-2

ENOROČNA NASTAVITEV NAKLONA

Otroški avtosedež RECARO Toria Elite ima tri različne položaje naklona, ne glede na to, ali je otrok pripet z notranjim sistemom 5-točkovnega pasu ali pa kasneje z avtomobilskim pasom v sedežu za večje otroke. Položaj za počitek zagotavlja vse udobje, tudi med spanjem. In kaj je najboljše: naklon sedeža lahko nastavimo le z eno roko, tudi ko otrok sedi v sedežu.

otroski-avtosedez-recaro-toria-elite-isize-76-150-cm-do-12-let-ležeči-naklon

Školjka sedeža, ki absorbira energije
v primeru morebitnega trčenja, se energije ob trku sprostijo in absorbirajo v školjki avtosedeža.

Patentirani HERO varnostni sistem
otroci od 76 – 105 cm višine so v sedežu varno pripeti z v sedež vgrajenim sistemom 5-točkovnega varnostnega pasu s pateniranim HERO sistemom: v eno enoto združeni ramenski pasovi, blazinici na pasovih ter vzglavje sedeža – HERO preprečuje, da bi se varnostni pasovi zasukali ali zlezli z ramen, hkrati pa olajša varno in enostavno pripenjenje otroka v sedež.

Po višini nastavljivo vzglavje z vgrajenim sistemom 5-točkovnega varnostnega pasu
enostavna prilagoditev otroku omogoča ergonomski položaj sedenja, ter hitro in varno pripenjanje v sedež zahvaljujoč HERO sistemu in centralnemu zategovalnemu pasu (76 – 105 cm višine otroka).

Mehke blazinice
na ramenskih pasov zaščitijo občutljivo kožo otroka pred draženjem (76 – 105 cm višine otroka).

Označen potek varnostnega pasu
pravilna namestitev avtosedeža je olajšana z zelenimi oznakami.

Ergonomski dizajn
nižje bočne opore omogočajo staršem lažje in bolj ergonomsko nameščanje otroka v sedež.

Intuitivno enoročno rokovanje s sedežem
nič kompliciranja: vse pomembne nastavitve enostavno dosežemo le z eno roko.

Vgrajen prostor za shranjevanje varnostnih pasov
enostavna pretvorba v sedež skupine II+III: sistem 5-točkovnega varnostnega pasu pospravimo v konstrukcijo sedeža.

Snemljive in pralne prevleke
še ena lastnost, zaradi katere smo starši mirnejši: vse prevleke je mogoče sneti in jih oprati v pralnem stroju.

TEHNIČNI PODATKI 

UN R129/03
76 – 150 cm, 15 mesecev – 12 let
43 / 49 / 62 cm
12.5 kg
Barve na slikah se lahko razlikujejo od originala.
Prosimo upoštevajte, da je navedeni starostni razpon le smernica, ki temelji na povprečnih vrednostih, in ne omejuje ali jamči dobe uporabe.

KONFIGURACIJE

zakaj-recaro-komotar-minuta
zakaj-recaro-udobje-monza
zakaj-recaro-salia-varnost
zakaj-recaro-zabava-sound

Zakaj izbrati RECARO?

Varnost, ergonomija in udobje. Tri ključne značilnost branda, ki so zapisane v njegovem DNKju že več kot 110 let. RECARO je sinonim za kakovost in inovativnost, in znamka, ki ji zaupa resnično mnogo tudi slovenskih staršev – naj njihovi otroški avtosedeži in vozički navdušijo tudi vas!

Ergonomija in zdravo sedenje

RECARO  v ergonomski pristop pomeni, da otrokom vsakič omogočimo najboljšo možno vožnjo, ne da bi pri tem ogrozili maksimalno varnost in dizajn otroških sedežev in vozičkov.
V sodelovanju z ortopedi in fizioterapevti so zasnovali izdelke, ki zagotavljajo optimalno podporo hrbtenici vašega otroka tako med sedenjem v vozičku kot v avtosedežu med vožnjo.

Ko gre za varnost, nikoli ne sklepajo kompromisov

V RECARO DNKju je že več kot 110 let. Ne delajo le zato, da bi izpolnjevali standarde, ampak stremijo k najboljšemu. Varnosti vaše družine ne vidijo le kot standard, ki ga je potrebno izpolniti. Varnost je zanje edina lastnost, ki je na koncu res pomembna.

V povezavi z varnostjo

Zahvaljujoč vgrajenim zvočnikom in žepku za napravo v večini večjih avtosedežev se vaši otroci med vožnjo zabavajo in jim tudi daljša pot hitreje mine: naslonijo se nazaj in poslušajo najljubše pravljice in pesmi, medtem ko njihova glava ostane varno v vzglavnem predelu sedeža.

Iskalnik avtosedežev

Naš Hepi pomočnik vam bo pomagal izbrati najbolj primeren avtosedež za vaše potrebe.

O nama

Proizvajalci:

RECARO
Besafe

Koristne blog objave

Dojenčkova prva oprema

Toda kaj v resnici potrebujete? Da boste imeli dober pregled nad vsem, kar morda potrebujete zdaj, smo pripravili pregled posameznih področij življenja in vsakdana z dojenčkom. >>

image

Tvoja previjalna torba

Z dojenčkom vsak izlet postane potovanje,
ki pa potrebuje dobro načrtovanje. Še posebej na začetku, ko je še vse novo in je treba upoštevati, da nas lahko marsikaj preseneti, je dobra organizacija velikega pomena. >>

image

Vzdrževanje otroškega vozička

Blato, prah, sneg in sol - če želimo, da bo voziček dolgo ostal lep in nam dobro služil, je prav, da mu vsakih nekaj mesecev ali vsaj ob koncu zime in poletja privoščimo domači SPA.

image

Nasprotno smeri vožnje je kar 5x varneje

Ali ste vedeli, da je vaš otrok do 5-krat bolj varen v avtosedežu, obrnjenem nazaj, kot v sedežu, ki je obrnjen v smeri vožnje? Verjetno se sprašujete zakaj. Naj vam pojasnemo, zakaj:

image

Kakšna je razlika med Axkid Minikid 4 in Axkid Movekid?

V tem članku bomo raziskali, kaj imata ta dva avtosedeža skupnega, preden se poglobimo v ključne razlike, ki ju ločujejo.

image
Izdelek je bil dodan v primerjalnik.
close
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj
    Priporočamo