Domov Otroški avtosedeži Otroški avtosedež AXKID ONE 2 i-Size [61–125 cm] Granite Melange

Otroški avtosedež AXKID ONE 2 i-Size [61–125 cm] Granite Melange

axkid
0-7 let 61-125 cm ISOFIX

Axkid ONE 2 je edini otroški avtosedež na trgu, ki omogoča vožnjo nasprotno smeri vožnje vse do približno 7 leta starosti (61-125 cm/23 kg) in se v avtomobil namesti z ISOFIX sistemom, ki omogoča enostavno in varno namestitev v pičlih 30 sekundah. Otroku nudi največ prostora za noge med vsemi tovrstnimi otroškimi avtosedeži na trgu, hkrati pa je zahvaljujoč njegovi prilagodljivosti eden izmed najmanjših in najlažjih re-board avtosedežev na trgu.

799.90 €
Izračun obrokov leanpay
31.5.2024 time

Otroški avtosedež AXKID ONE 2 i-Size

NAJVARNEJŠI AVTOSEDEŽ, KAR JIH JE KDAJ BILO IZDELANIH

Edini otroški avtosedež na trgu, ki omogoča vožnjo nasprotno smeri z ISOFIX namestitvijo v avtu, in ki je odobren za višino otroka po i-Size regulativi do 125 cm, oz. do 23 kg otrokove teže, ali pribl. do 7 let starosti. Avtosedež Axkid One 2 je opravil tudi enega najstrožnji testov trčenja na svetu – švedski test Plus.

Axkid ONE 2 se lahko uporablja od prvega dne pa vse do 7. leta starosti.
* Za uporabo od rojstva izberite model Axkid ONE+ 2.

Otroški-avtosedež-Axkid-ONE-2-isize-61-125-cm-lifestyle-24

HITRA IN VARNA NAMESTITEV V LE 30 SEKUNDAH

Številni avtosedeži, tako klasični obrnjeni v smer vožnje, kot re-board modeli, so do neke mere pogosto nameščeni nepravilno, kar zmanjšuje varnost otroškega avtosedeža.

Zato ima Axkid ONE 2 sistem enostavne namestitve s 6 samoumevnimi koraki namestitve in samodejnim odbojnim varnostnim lokom z vgrajenim zvokom, ki vas obvešča, če je sedež v optimalnem položaju. V kombinaciji z ISOFIX konektorji in lahko konstrukcijo, ki olajša rokovanje, zagotavljamo, da lahko sedež namestite v manj kot 30 sekundah.

Otroški-avtosedež-Axkid-ONE-2-isize-61-125-cm-lifestyle-28

AVTOSEDEŽ NOVE GENERACIJE, OBRNJEN NASPROTNO SMERI VOŽNJE

Axkid ONE 2 postavlja nov standard varnosti otroških avtosedežev. Skupaj s svojim predhodnikom Axkid ONE je edini nazaj obrnjen sedež ISOFIX na trgu, ki je odobren za i-Size do 125 cm / 23 kg, kar pomeni, da lahko vaš otrok potuje obrnjen nazaj kar do 3 leta dlje kot v obstoječih, klasičnih otroških avtosedežih z ISOFIXom na trgu.

Vožnja nasprotno smeri je do 5-krat varnejše za otroke vse do 6-7 leta starosti. Zato je Axkid ONE 2 vključen v Axkidov varnostni program na dolge razdalje, ki zagotavlja varnost nasprotno smeri vožnje kar čim dlje.

Otroški-avtosedež-Axkid-ONE-2-isize-61-125-cm-lifestyle-2

ZAKAJ IZBRATI AXKID?

Axkid je švedski proizvajalec otroških avtosedežev s strastjo do varnosti otrok na cestah. Njihov cilj je potovanje otrok, nameščenih nasprotno smeri vožnje čim dlje.

Verjamejo, da gredo varnost, udobje in uporaba z roko v roki. Izboljšani standardi varnosti in večja ozaveščenost staršev rešujejo življenja otrok.

Za Axkid se rešitev skriva v vožnji, obrnjeni nazaj, čim dlje.
Otroški-avtosedež-Axkid-ONE-2-isize-61-125-cm-lifestyle-13

VOŽNJA NASPROTNO SMERI JE DO 5-KRAT VARNEJŠA

Vožnja nasprotno smeri je do 5-krat varnejša, zato so pri Axkid ponosni, da lahko ponudijo pravo vožnjo nasprotno smeri podaljšano vse do pribl. 6-7 let starosti.

Preberi več – BLOG

axkid-vzratna-vožnja

Močan, a hkrati lahek dizajn, dizajniran na Švedskem

Axkid ONE 2 je izdelan z novim inovativnim dizajnom, ki uporablja aluminij in kaljeno jeklo za oblikovanje tehnologije zaščitnega okvirja, ki deluje kot zaščitni kokon.

Sam sedež je zgrajen iz materialov, ki absorbirajo udarce, da zmanjšajo sile trka ob udarcu. V sedežu so bile dodane prezračevalne luknje, ki otroka hladijo v vročih poletnih mesecih. Celoten sedež tehta manj kot 10 kg, kar omogoča starejšim in težjim otrokom, da se vozijo obrnjeni nazaj vse do 7. leta starosti.

NAGRADE:

Najboljši prostor za noge na trgu

Axkid ONE 2 je nameščen na vodilih, kar omogoča nastavitev avtosedeža naprej in nazaj le z eno roko vse do 30 cm.

Tehnologija drsnega sedeža nudi sovozniku na sprednjem sedežu dodaten prostor, ko ga potrebuje, ne da bi sedež odstranil iz avtomobila – le potisnite sedež nazaj proti zadnjemu avtomobilskemu sedežu/ klopi. Noben drug sedež na trgu nima prednosti teh funkcij, zato Axkid ONE 2 zagotavlja najboljši prostor za noge na trgu za vašega otroka, hkrati pa je lahko eden najbolj kompaktnih re-board avtosedežev na trgu, ki se lahko namestijo tudi v najmanjše avtomobile, zato omogoča izjemno prilagodljivost vaši družini in vašim potrebam.

Ta edinstvena funkcija odpravlja tudi pretekle, vsem poznane pomanjkljivosti z re-board otroškimi avtosedeži. Otroka je lažje namestiti v sedež, saj je kot širši. Pri starejših otrocih lahko tehnologija zaščitnega okvirja deluje kot ročaj, tako da lahko sami zlahka splezajo na sedež in iz njega. Ni potrebe po funkciji vrtljivosti, ki zavzame prostor in tako povzroči, da otroci prezgodaj prerastejo sedež. Tudi starejši otroci lahko v Axkid One 2 potujejo udobno- vse do 7 let ali 125 cm/23 kg.

Otroški-avtosedež-Axkid-ONE-2-isize-61-125-cm-nagrada-4

Udobje od rojstva do 7 leta starosti

Axkid ONE 2 je opremljen s sistemom Advanced Sleep Well System, ki omogoča naklon sedeža vse do 42 stopinj. To pomeni, da lahko avtosedež nastavite tako, da deluje kot lupinica za dojenčke, vendar ne pozabite, da je dodatni vložek za dojenčka priložen le modelu avtosedeža Axkid ONE+ 2.

Seveda pa bodo tudi starejši otroci cenili Advanced Sleep Well System, ki jim bo omogočil udobno spanje na potovanjih.

Otroški-avtosedež-Axkid-ONE-2-isize-61-125-cm-lifestyle-17

Vodilni varnostni sistem na svetu s Švedske

Axkid ONE 2 je opremljen z vrhunskim pasom in varnostnim sistemom švedskega ponudnika tehnologije Holmbergs®. Vsaka komponenta, od zaponke do pasu, je testirana zunaj predpisov, da se zagotovi vrhunska kakovost in zmogljivost, ki odlikuje vodilnega v svetu.

Otroški-avtosedež-Axkid-ONE-2-isize-61-125-cm-lifestyle-29

AXKID One+ 2

Z mehkimi vložki kot dodatno podporo in možnostjo nastavitve naklona sedeža lahko vaš dojenček varno potuje v tem sedežu že od prvega dne. Dodatni vložek za dojenčke je vključen le pri modelu avtosedeža Axkid ONE+. Preberite več o Axkid ONE + 2 tukaj »

Otroški-avtosedež-Axkid-ONE-2-isize-61-125-cm-lifestyle-28

Inovativna lahka zasnova

Tehta 30 % manj kot drugi avtosedeži na trgu in je izdelan iz manj plastike.

Otroški-avtosedež-Axkid-ONE-2-isize-61-125-cm-nagrada-6

Trajnostna izbira

Axkid ONE 2 ima veliko prednost v življenjskem ciklu, saj se lahko uporablja do 7 let. Sam inovativni sedež je enostavno razstaviti in je sestavljen iz materialov z visoko stopnjo možnosti recikliranja.

Otroški-avtosedež-Axkid-ONE-2-isize-61-125-cm-lifestyle-15

Tehnologija zaščitnega okvirja
Zaščitni aluminijasti okvir Axkid ONE 2, ki ga je navdihnil letalski inženiring, ohranja strukturo avtomobilskega sedeža, medtem ko visoko trdne jeklene palice vzdržijo in usmerijo sile udarca stran od otrokovega telesa v primeru nesreče. Inovativna lahka zasnova tehta kar 30 % manj kot primerljiv avtosedež, zaradi česar je Axkid ONE 2 tudi bolj trajnosten avtosedež z manj materiala v proizvodnji.

Samodejni varnostni lok
Samodejni varnostni lok olajša namestitev in zagotovi, da je avtosedež trdno nameščen. Zagotavlja, da je avtosedež varen v primeru kakršne koli prometne nesreče, vključno s prevračanjem. Samodejni varnostni lok poleg varnostnega vidika zagotavlja dodaten prostor za noge in omogoča enostavno namestitev v manj kot 30 sekundah.

Napredni sistem Sleep Well
Brezstopenjski položaj za udoben počitek: Axkid ONE 2 je zasnovan z brezstopenjskim položajem naslonjala za popoln spanec ali za izboljšan pokončen položaj sedenja. S nastavitvijo avtosedeža Axkid ONE 2 v položaj za spanje hkrati zmanjšate tveganje, da bi otrokova glava padla naprej.
Advanced Sleep Well System prispeva tudi k odlični ergonomiji otroka in zagotavlja optimalno udobje.

Dodatno ima Axkid ONE 2 tudi prezračevalne odprtine, ki pomagajo nadzorovati otrokovo telesno temperaturo.

Dinamični sistem prostora za noge
Dinamični sistem prostora za noge, predstavljen na Axkid ONE 2, ponuja najboljši prostor za noge na trgu za vašega otroka, a hkrati možnost prilagoditve avtosedeža v enega izmed najbolj kompaktnih re-board avtosedežev na trgu. To vašemu otroku ne zagotavlja le najvišjega udobja in avtosedeža, ki raste z njim, temveč tudi visoko raven udobja in prilagodljivosti za vas kot starša.

ISOFIX priključki
Sistem ISOFIX je bil izumljen z namenom zagotovljanja pravilne namestitve otroških avtosedežev. Standardiziran sistem konektorjev omogoča enostavnejšo namestitev avtosedeža in večjo varnost zaradi odprave človeške napake pri namestitvi.

Tehnologija absorbiranja sile
Naslon za glavo Axkid ONE 2 je zasnovan tako, da ščiti in podpira ranljivo glavo in vrat vašega otroka v primeru trka. Geometrija naslona za glavo in izbira materiala sta posebej zasnovana za absorbiranje sil ob trku, preden doseže otroka, kar nudi najvišjo raven varnosti za vašega otroka.

12 višinskih položajev naslona za glavo
Naslon za glavo pri otroškem avtosedežu Axkid ONE 2 je nastavljiv in ga je mogoče namestiti v 12 položajev, kar omogoča popolno izpolnjevanje potreb po višini in udobju odraščajočega otroka.

Zaščita ob bočnem trku Axkid
25 % vseh prometnih nesreč je trkov od strani ali poševno od spredaj.

Zato je pomembno, da je vaš otrok zaščiten tudi s strani. Axkid ONE 2 je opremljen z inovativno zaščito ob bočnem trku ASIP – Axkid Side Impact Protection. Zaščita je bila razvita skupaj z ADAC v Nemčiji, ki je eden izmed najuglednejših inštitutov za testiranje trkov na svetu. ASIP absorbira in porazdeli sile v primeru trka, kar zmanjša tveganje za hujše poškodbe.

Varnostni program na dolge razdalje
Vožnja nasprotno smeri je do 5-krat varnejša, zato so pri Axkid ponosni, da lahko ponudijo pravo vožnjo nasprotno smeri podaljšano vse do pribl. 6-7 let starosti. Temeljni vidiki, kot so kakovost, vodljivost, varnost pri trčenju in ergonomija, so vsi oblikovani tako, da ne le omogočajo, ampak tudi naredijo potovanje, obrnjeno nazaj udobno vse do 6-7 let otrokove starosti.

Tehnologija drsnega sedeža za najboljši prostor za noge
Tehnologija drsnega sedeža Axkid ONE 2 je edinstvena in patentirana funkcija, ki jo imajo le otroški avtosedeži Axkid ONE. Tehnologija drsnega sedeža pomeni, da je sedež nameščen na vodilih in ga je mogoče z eno roko nastavljati naprej in nazaj do 30 cm.

Enostaven sistem namestitve
Axkid ONE 2 je opremljen s povezljivimi navodili oz. vodnikom za namestitev v avto, ki temelji na znakih korak-po-koraku in 6 različnih varnostnih indikatorjih, ki se razlikujejo po barvi ali zvočnem sistemu, da se zagotovi pravilna, enostavna in lahka namestitev.

TEHNIČNI PODATKI

UN R129/02 (i-Size) Odobren v skladu s švedskim Plus testom
do 7 let starosti otroka
do 23 kg
61-125 cm
10 kg
44 / 54 / 76 cm
avtosedež AXKID ONE 2 isofix baza ASIP - dodatna bočna zaščita
Snemljiva prevleka, pralna v pralnem stroju na 30 stopinj.
Prosimo upoštevajte, da je navedeni starostni razpon le smernica, ki temelji na povprečnih vrednostih, in ne omejuje ali jamči dobe uporabe.
Barve na slikah se lahko razlikujejo od originala.

Koristne blog objave

Varnost na Prvem Mestu! Nasveti za izbiro otroškega avtosedeža

Pri izbiri otroškega avtosedeža so kvaliteta, varnost in udobje ključnega pomena. Zavedamo se, da je ta odločitev za vas izjemno pomembna, zato smo pripravili nekaj dragocenih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri pravega avtosedeža za vašega malčka.

image

5 nasvetov za organizacijo otroških igračk

V ekipi Hepikids smo za vas pripravili pet preprostih nasvetov, ki vam bodo olajšali to nalogo:

image

Kako vašega novorojenčka varno pripeljati domov iz porodnišnice

Ni mnogo bolj ganljivih trenutkov, kot je ko prvič pripeljete svojega novorojenčka domov iz porodnišnice. Preplavi vas občutek ponosa, sreče in nežnosti, hkrati pa se pojavi tudi skrb za varnost vašega malega zaklada na poti.

image

Kako pozimi namestiti otroka v avtosedež?

Debele bunde in pajaci ne sodijo v otroški avtosedež! Kako otroka pozimi varno voziti v otroškem avtosedežu, da mu bo kljub temu toplo? Preberite >>

image

Kako poganjalček spodbuja otrokov razvoj

Ste že kdaj opazovali, kako se vaš malček z veseljem zapodi po dvorišču na svojem poganjalčku? Morda ste se spraševali, ali je to le igra ali pa ima ta dejavnost tudi dolgoročne koristi za razvoj vašega otroka.

image
Izdelek je bil dodan v primerjalnik.
close
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj
    Priporočamo